Over Ons

Wij zijn Joeri en Kristof en het zal ergens in de loop van 2003 geweest zijn toen we vonden dat onze woning een beetje te leeg was.
We gingen op zoek naar een huisdier, maar de keuze was niet zo voor de hand liggend.
Onze meningen konden immers niet verder uit elkaar liggen: Van een Mechelse herder tot een sphinx.

We hebben alle soorten en rassen grondig bekeken om daarna de mogelijkheden te wikken en te wegen in functie van onze persoonlijke voorkeuren, onze karakters en niet te vergeten onze woning.
Uiteindelijk kwamen we bij 2 mogelijke rassen die ons wel bevielen en waarvan we het karakter volledig zagen zitten: speels, nieuwschierig en heel aanhankelijk.

De Cornish Rex en de Devon Rex.

Deze katten, die soms eerder op een hond of een aap lijken, dan op een kat, hadden ons in één opslag veroverd.
Het zou één van deze 2 worden.

Made in Belgium - Kittens

In het voorjaar van 2004 hebben we dan onze eerste Cornish aangekocht. En ja hoor.
Alles wat ze er van zeggen is waar.
Enorm zacht en lief van karakter, speels en vol kattekwaad, maar toch niet vernielzuchtig.
Er was maar één probleem.

De cornish is geen kat om vaak alleen te zitten en heeft echt wel een spaalkameraadje nodig... Vandaar dat de 2de Cornish niet lang op zich liet wachten.
Het was pas in 2009, toen we de verschillende kattenshows gingen bezoeken en in contact kwamen met verschillende lieve dames, dat we besloten om zelf ook de sprong te maken en onze eigen cattery op te richten.
Ondanks het feit dat er ook een sterke drang was om met een Devon Rex cattery te starten, besloten we het voorlopig op de Cornish Rex te houden.

We houden onze cattery’s bewust klein en fokken slechts sporadisch een nestje.
We brengen de kittens groot in onze huiskamer, zodat ze goed gesocialiseerd zijn en ze gaan alleen weg als we er van overtuigd zijn dat ze goed terecht komen bij mensen die hen een liefdevolle thuis kunnen geven.

Wij zijn lid van Fife en van Felis Belgica.